martes, 14 de diciembre de 2010

Huevos escalfados



Este mes tocó hacer huevos escalfados. Daban un par de recetas para elegir, pero preferí improvisar y los hice de la manera en que me enseñó mi amigo "el cocinero de la uno".


Se trata de poner los huevos uno a uno dentro de un film, con algo de sal y un poquito de aceite de oliva.

Luego los cierras haciendo un "paquetito" con el film.


Los pones en agua hirviendo unos 5 minutos.



Y ya está, quedan muy monos y recogiditos, están muy buenos y son mucho mas sanos que fritos.



Blog-checking lines: Jenn and Jill have challenged The Daring Cooks to learn to perfect the technique of poaching an egg. They chose Eggs Benedict recipe from Alton Brown, Oeufs en Meurette from Cooking with Wine by Anne Willan, and Homemade Sundried Tomato & Pine Nut Seitan Sausages (poached) courtesy of Trudy of Veggie num num.

8 comentarios:

Mary dijo...

Yours are the first ones I've seen poached in plastic wrap, and they look great. I love the idea of serving the poached eggs on top of the tabouleh salad.
:)

Jenn dijo...

Great looking poached eggs, and glad to see that the method of wrapping the eggs in plastic worked well! Beautiful job with the challenge this month!

blepharisma dijo...

That is a neat technique! I wouldn't have thought to pair poached eggs with tabouleh, but I bet it tasted great with the yolk running through it!

Renata dijo...

Love your poached eggs, they look like flowers! Next time I poach eggs I'm trying this technique!

FabFrugalFood dijo...

Que Bonitos son Los Huevos!

Great job - I must try your plastic wrap method!

Donna

shelley c. dijo...

Oh my goodness, what a great idea, using the plastic to help poach the eggs! Great job on the challenge.

Audax dijo...

Great you used plastic wrap to poached the eggs they seemed to work out very well. Excellent effort on this challenge.

Cheers from Audax in Sydney Australia.

Melanie dijo...

Oh, I bet a poached egg would just be perfect with tabbouleh! Great idea.

Retomo el blog después de muuucho tiempo para poner recetas LCHF (Low Carb High Fat).

No voy a hablar de este tipo de alimentación, para eso hay millones de blogs, sólo voy a poner recetas que he probado en casa y que he sacado de algunas páginas suecas.

Los ingredientes puede que no sean fáciles de encontrar, como la créme fraiche, que es muy típica en Suecia pero no recuerdo haberla visto en España. Se puede sustituir por crema agria, o por yogur griego y nata.

Como todo en LCHF no hay nada desnatado ni bajo en grasa, al contrario, tiene que ser todo entero.
Las cantidades de mantequilla por ejemplo pueden parecer exageradas, pero creeme que es mejor así, sabe mejor y sacia mucho más.