Pan de queso, cebolletas y cerveza
Hace un pan de unos 23 x 13 cm
Adaptado de "Recipe Girl’s Cheddar Chive Beer Batter Bread"
Ingredientes:
15 ml aceite
100 gr cebolletas
420 gr harina normal
45 gr azúcar
10 gr levadura química
6 gr sal
115 gr queso tipo cheddar* rallado
60 gr. queso tipo asiago rallado
355 ml cerveza rubia
55 gr mantequilla derretida
Precalienta el horno a 190ºC y engrasa el molde que vas a usar (lo mejor es uno alargado, como para un pan de molde).
Pon una sartén al fuego con el aceite y saltea las cebolletas picaditas a fuego medio 3 o 4 minutos. Deja que se enfríen.
Mezcla la harina, el azúcar, la levadura y la sal, luego añade las cebolletas, los quesos y la cerveza.
Remueve hasta que se mezcle bien. Pon la masa en el molde y pintala con la mitad de la mantequilla.
Cocinala durante 35 minutos, vuelve a pintar con el resto de mantequilla y sigue horneando otros 23 minutos.
*Los quesos que pone la receta son esos, yo usé lo que tenia en casa y supongo que quedará bueno poniendo cualquier queso.
Green Onion, Cheddar & Asiago Beer Batter Bread
Makes one 9” x 5” (23 x 13 cm) loafAdapted from Recipe Girl’s Cheddar Chive Beer Batter Bread
Ingredients
1 tablespoon (15 ml) oil
1 cup (240 ml) (100 gm/3½ oz) sliced green (spring) onion
3 cups (720 ml) (420 gm/15 oz) all-purpose (plain) flour
3 tablespoons (45 ml) (45 gm/1½ oz) granulated sugar
2 teaspoons (10 ml) (10 gm) baking powder
1 teaspoon (5 ml) (6 gm) salt
1 cup (240 ml) (115 gm/4 oz) grated sharp cheddar cheese
½ cup (120 ml) (2 oz) grated Asiago cheese
One (12 fl oz/355 ml) (about 1½ cups) bottle beer (such as amber ale)
¼ cup (60 ml) (55 gm/2 oz) butter, melted and divided
Directions:
- Preheat oven to moderately hot 375°F/190°C/gas mark 5. Spray 9”×5″ (23 x 13 cm) loaf pan with cooking spray.
- Heat olive oil in a large nonstick skillet over medium heat. Add green onion and sauté 3-4 minutes or until tender. Cool to room temperature.
- Combine flour, sugar, baking powder and salt in a bowl; make a well in the center of the mixture. Add onion, cheeses, and beer. Stir just until moist.
- Spoon batter into prepared pan. Drizzle evenly with 2 tablespoons of butter. Bake for 35 minutes; brush with remaining 2 tablespoons butter. Bake an additional 23 minutes or until wooden pick inserted in the center comes out clean. Cool 5 minutes in pan on a wire rack; remove from pan. Cool completely on wire rack.
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